GYIK

Gyakran ismételt kérdések:

Hogyan tudok jelentkezni az Elektronikai műszerész tanfolyamra?

Jelenleg csak érdeklődni tudsz. A legegyszerűbben a honlapon található online űrlap kitöltésével. Előre egyeztetett időpontban +36/70-638-36-31 telefonszámon személyes találkozással. Kijelzett hívószámmal minden nap 8 – 20 óra között tudsz keresni, ha nem tudom felvenni a telefont visszahívlak.

Hol indulnak tanfolyamok?
Budapesten illetve legalább 10 fő esetén céghez kihelyezett formában is.

Kötelező részt venni a tanórákon?
Felnőttoktatásra nem kötelező minden tanórán megjelenni. Minden hallgató a szerződéskötéskor megkapja a tanfolyam részletes órarendjét. Ha bármilyen okból változás lenne, arról időben értesítést kapsz. Kapsz magyar nyelvű nyomtatott jegyzetet, elektronikai szimulátor és oktató programot, elektronikai szerelő készletet, amivel tudsz önállóan is tanulni hiányzás esetén.

Milyen végzettséget tudok szerezni?
Állam által elismert, OKJ 34-522-03 számmal ellátott Elektronikai műszerész szakképesítést, amit az Európai Unióban elismernek és angol, német nyelven kaphatsz róla Europass bizonyítvány kiegészítőt külön díjazás ellenében.

Mire jogosít fel ez a végzettség?
A bizonyítványod birtokában önálló vállalkozást indíthatsz adott szakterületen, a szakterületen beosztott vagy vezetői pozíciót tölthetsz be alkalmazottként valamint tovább tudsz tanulni olyan szakmákat, aminek szakmai előfeltétele az Elektronikai műszerész képzettség.

Mikor kapom meg a bizonyítványomat?
A tanfolyam eredményes záróvizsgájának befejezésekor azonnal.

Milyen dokumentumokra van szükségem a tanfolyam elvégzéséhez?
Egy – a legmagasabb iskolai végzettséget igazoló bizonyítvány – fénymásolatára. Egy orvosi igazolásra. Az orvosi igazolást foglalkozás egészségügyi szakorvos állítja ki, melyben igazolja, hogy alkalmas vagy adott szakma gyakorlására.

Kötnek velem képzési szerződést?
Természetesen. A felnőttképzési törvényben meghatározott feltételekkel írásban történik a szerződés kötés.

A dokumentumokat mikor kell benyújtani?
Lehetőleg szerződéskötéskor, de ha valami oknál fogva ez nem lehetséges, akkor azt követő 2 héten belül kell benyújtanod.

Mi a teendőm, ha elvesztettem a bizonyítványomat?
Szükséged lesz egy bizonyítvány másolatra. Abban az iskolában, melyben végeztél, ezt okmánybélyeg ellenében kiállítják részedre. Legalább 10 befejezett osztályra van szükséged, hogy el tudjad kezdeni a tanfolyamot.

Elfogadnak külföldön szerzett bizonyítványt?
Természetesen. Mindössze egy hivatalos magyar fordításra van szükség a bizonyítványról, és ennek fénymásolatát kell hozzánk benyújtani.

Mennyibe kerül a tanfolyam?
Egyben fizetve:  ……  eFt + vizsgadíj
Részletben fizetve: ……. eFt + 2 x ……. eFt  + vizsgadíj
Vizsgadíj: egységesen …… eFt 

Mikor kell befizetnem az első tanfolyami részletet?
Az első részletet a szerződés kötéskor kell befizetned, ekkor kapod meg a magyar nyelvű nyomtatott oktatási jegyzeteket, a TINA V12 magyar nyelvű elektronikai analóg és digitális szimulátor, oktató program csomagot (hardverkulcs és telepítő CD lemez), elektronikai szerelő csomagot a gyakorlati feladatok otthoni tanulásának segítése céljából. A TINA V12 program használati jogát kizárólag a tanfolyam idejére kapod meg, azt követően a https://www.tina.com oldalon tudsz vásárolni.

Mi történik, ha valami miatt abba kell hagynom a tanfolyamot?
Semmi gond! A befizetett összeg nem vész el. A következő induló tanfolyamunkon folytathatod tanulmányidat, de maximum csak egy tanfolyami halasztást tudunk elfogadni. A befizetett összeget visszatéríteni nem áll módunkban, a következő alkalommal induló képzésben való részvétellel befejezheted a tanfolyamot. Amennyiben már a szakmai vizsgára történő bejelentés megtörtént, úgy a vizsgadíjat újra be kell fizetned. 

Mi történik, ha nem tudok elmenni vizsgázni?
A szakképesítő vizsga lejelentése előtt kell jelezned írásban, ebben az esetben nem kell befizetned a vizsgadíjat, a következő időpontban részt vehetsz a szakmai vizsgán, ha arra befizeted a vizsgadíjat.

Mit jelent a vizsga garancia?
Amennyiben a tanfolyam minden tanóráján részt veszel hiányzás nélkül, és a modulzáró vizsgáid is legalább 70 %-os eredményre sikerülnek, úgy garantáljuk részedre a sikeres szakmai záróvizsgát! Amennyiben mégsem sikerülne a szakmai záróvizsgád, úgy a következő tanfolyami képzésen ingyen vehetsz részt, és a pótvizsga díjának 50 %-át sem neked kell fizetni!

Miből áll egy szakmai vizsga?
10007-16 Informatikai és műszaki alapok (írásbeli)
10320-16 Elektronikai berendezések (gyakorlati)
10321-16 Áramkörök ipari alkalmazása (gyakorlati)
11497-12 Foglalkoztatás I. (írásbeli)
11499-12 Foglalkoztatás II. (írásbeli)
11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság (írásbeli)

Hol zajlanak a szakmai vizsgák?
A szakmai záróvizsgák minden esetben a vizsgaközpontban zajlik. A gyakorlati vizsgák kihelyezett helyszíneken zajlanak.

Van-e a tanfolyam közben vizsga?
Minden modul elvégzése után modulzáró vizsgára kerül sor.  A modulzáró vizsgák sikeres teljesítése feltétele a szakmai vizsga megkezdésének.

Hány főből áll egy tanfolyami csoport?
Általában 12-16 főből.

Milyen könyvekből tanulunk?
A tanfolyamhoz saját jegyzet készül, amit szerződéskötéskor kapsz meg. A jegyzetek ára benne van a tanfolyam díjában.

Ha itt nem kaptam választ a kérdéseimre?
Hívj a +36/70-638-36-31 számon, vagy kérj információt az üzenő felületen.

A szakmai és vizsga követelményt ITT tudod letölteni.